Welkom bij Tobroco bemesters van Heuvelmans BV


Heuvelmans BV verkoopt, naast Tobroco bemesters, nieuwe en gebruikte landbouwmachines. Ook kunt u terecht voor reparatie en onderhoud.
Wij kunnen u diverse machines aanbieden waaronder: tractors, landbouwwerktuigen, landbouwwagens en wielladers en uiteraard Tobroco bemesters (en natuurlijk ook andere merken).
Naast dit assortiment machines zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van landbouwwagens.
Denk hierbij aan veewagens, balenwagens en oprijwagens. Deze landbouwwagens worden veelal geheel naar de wens van de klant gebouwd.
Daarnaast verkoopt Heuvelmans BV onderdelen en landbouw gerelateerde producten.
De meeste producten zijn direct uit voorraad leverbaar, zo niet: dan kunnen wij deze vaak binnen 24 uur leveren.

Kunnen wij u geen standaard product bieden dan maken wij het voor u op maat!
Snelle, goede service en maatwerk is waar Heuvelmans BV voor staat. Meer info over ons bedrijf vindt u hier: www.heuvelmansbv.nl


Tobroco bemesters; van sleufkouter tot Schijfkouter…

Tobroco Machines is begin jaren 90 begonnen met de productie van Tobroco sleufkouterbemesters en transportwagens. Van de “grondknuffelaar” (de eenvoudige sleufkouter bemester) zijn er sinds die tijd meer dan 2100 stuks verkocht. Deze Tobroco bemesters kenmerkten zich door hun robuuste bouwwijze, eenvoud en goede prijs-kwaliteit verhouding. Ze zijn een begrip in de landbouw-mechanisatie en al jaren een van Tobroco’s meest verkochte machines.
Eind jaren 90 werd ook de zeer succesvolle Giant kniklader ontwikkeld. Hierdoor is de ontwikkeling en productie van mestverwerking overgegaan naar Heuvelmans BV.
Nu de regelgeving in Nederland strenger is geworden heeft Heuvelmans BV een nieuw type Tobroco bemester ontwikkeld.

Sleepvoetbemesting per 2019 definitief verboden

Per 1 januari 2019 gaat het verbod op sleepvoetbemesting, op klei- en veengrond, definitief in. Volgens minister Carola Schouten van landbouw zijn er inmiddels voldoende alternatieven om mest op klei en veen aan te wenden. Een en ander met het oog op de drijfmest die tussen het gras op de grond uitgereden wordt met de traditionele sleepvoetbemester. In het kader van het Programma “Aanpak Stikstof” is afgesproken dat deze oude werkwijze verboden gaat worden om de uitstoot van ammoniak te reduceren. Heuvelmans BV produceert en verkoopt inmiddels de oplossing voor dit probleem: Tobroco schijfkouter bemesters.

Tobroco sleufkouter bemesters

Waren vele jaren lang een van de meest populaire sleufkouter bemesters bij landbouwers. De eenvoud, degelijkheid en goede prijs/ kwaliteit verhouding maakte deze bemester tot een bestseller. Nu de mest regelgeving voor sleufkouter bemesters op zandgronden een stuk strenger is geworden, valt het niet langer mee om te werken volgens de regelgeving.

Tobroco schijfkouter bemesters

Heuvelmans BV heeft daarom een nieuwe Tobroco bemester ontworpen. Deze nieuwe Zoden-schijfkouter bemester past op het zelfde hef-frame als de oude sleufkouter bemester. De nieuwe bemester is voorzien van schijfkouter elementen. Een voorsnijschijf van 25 cm ø loopt voor een koutervoet die de sleuf verder opentrekt waardoor er meer mest in de grond geïnjecteerd kan worden. De schijfkouters zijn zwaar gelagerd en hebben een onderlinge afstand van 22 cm tussen de elementen. Deze dubbele elementen hebben een goede bodemvolging. De bodemdruk wordt door veer druk geregeld. Door het frame verder te kantelen worden de elementen evt. verder de grond in getrokken. De gehele bemester is gegalvaniseerd. De verdeling van de mest gebeurt door een hydraulisch aangedreven hakselverdeelkop. Alle bemesters zijn uitgerust met verlichting en kunnen worden ingeklapt tot een wegtoelaatbare transportbreedte. Bezitters van de Tobroco sleufkouterbemester kunnen de bestaande aanbouwdelen van de tank blijven gebruiken! Past dus op de aanbouwdelen van de sleufkouter bemester. De nieuwe bemesters zijn in 3 varianten leverbaar 5 – 6 – 7 mtr. werkbreedte.

Heuvelmans BV is een officiële dealer van Tobroco Giant en producent, leverancier van de Tobroco bemesters.
We kunnen momenteel leveren: 3ZB14, 5ZB24, 6ZB28, 7ZB32; met de volgende specificaties:

Heuvelmans BV Tobroco schijfkouter bemesters